info@sovned.nl
Reactie binnen 24 uur
08:00 - 00:00
Online reserveren

Zelfverzekerd op reis met de taxi in Breda!

Zelfverzekerd op reis met de taxi in Breda!

Na het uitgaan lekker makkelijk, veilig en zonder verrassingen in Breda met de taxi naar huis? Dit is wat je moet weten!

Waar moet je als passagier opletten?

1. Blauwe kentekenplaten

Regiotaxi Breda

De eerste van de 3 voornaamste kenmerken waaraan je een legale en geregistreerde taxivoertuig herkent zijn de blauwe kentekenplaten. Dit geld niet alleen voor taxivoertuigen in Breda maar voor taxivoertuigen in heel Nederland.  

2. Dakbord

Dakbord Sociaal Vervoer Nederland

Het dakbord is de tweede kenmerk waaraan je vanaf de buitenkant een legale en geregistreerde taxivoertuig kunt herkennen. In Breda dienen tenminste de bedrijfsnaam van het taxibedrijf en paarse SKB-stickers met de unieke chauffeursnummer op het dakbord te staan. De SKB-stickers dienen op beide zijkanten van het dakbord te staan. Bij klachten en/of complimenten over je ervaring kun je dit chauffeursnummer doorgeven aan gemeente Breda.  

3. Tariefkaart

Het derde kenmerk waaraan een legale en geregistreerde taxi is te herkennen is de tariefkaart. De belangrijkste informatie die op de tariefkaart dienen te staan zijn de vergunningsnummer van de taxionderneming en de tarieven. De tarieven dienen van zowel binnen als buiten duidelijk zichtbaar te zijn.

Sovned Tariefkaart

4. Boordcomputer taxi (BCT) & Taxameter (Taximeter)

Eénmaal in de taxi dien je er op te letten dat er een werkende Boordcomputer taxi (BCT) met printer in het voertuig is. Dit is namelijk wettelijk verplicht om de ritten en werktijden van een chauffeur te registreren.  

In de Cabman BCT en Quipment BCT is de taximeter veelal geïntegreerd en is er in tegenstelling tot de Taxitronic BCT geen aparte taxameter (taximeter) aanwezig. Tenzij je een prijsafspraak hebt gemaakt met de chauffeur dient de meter tijdens de rit altijd aan te zijn. De wijze waarop een prijsafspraak wordt geregistreerd verschilt per type BCT.

5. Chauffeurskaart taxi

Chauffeurskaart taxi

De chauffeurskaart taxi is een persoonsgebonden kaart waarmee een taxichauffeur op de BCT inlogt en de gewerkte diensten en uitgevoerde ritten registreert. Bij aanvang van de rit dien je op te letten dat degene die op de foto staat ook daadwerkelijk achter het stuur zit. 

6. Ritbon

Aan het einde van de taxirit moet u een geprinte of digitale ritbon kunnen krijgen.
Op de ritbon staan de gegevens van de rit, de chauffeur, het taxibedrijf en hoe je eventueel een klacht kunt indienen. Daarnaast staat ook op de ritbon welke vervoersvoorwaarden van toepassing zijn.

Deel jouw ervaring met ons!

Maak je vaker gebruik van de taxi in Breda? We willen graag jouw ervaring(en) weten.